GTH XO HEADER NEW

TEL 6944 760403

Facebook find us

ΠΑΓΟΒΟΛΗ ( Dry Ice Blasting )

Από το 1996 λανσάραμε πρώτοι την τεχνολογία καθαρισμού στην Ελλάδα. Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι ο καθαρισμός είναι στεγνός, χωρίς να προκαλεί ζημιές στις επιφάνειες και χωρίς υπολείμματα καθαρισμού. Εφαρμόζεται σε όλες τις σκληρές επιφάνειες όπως μέταλλα, μπετό, γυαλί, πλαστικά, ξύλο, ηλεκτρικά. Είναι ιδανική για καθαρισμό μηχανημάτων και εγκαταστάσεις παραγωγής και γενικώς εκεί που η χρήση νερού η υλικού καθαρισμού (χημικά, νερό, άμμος κλπ.) δεν υφίστανται.

Μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι ο καθαρισμός είναι στεγνός, ώστε έτσι να καθαρίζονται τα μηχανήματα σε εν λειτουργία και επί τόπου στον χώρο του πελάτη (χωρίς μεταφορά, αποσυναρμολόγηση και επανασυναρμολόγηση ή υπερβολικά μέτρα προστασίας για ηλεκτρικά κλπ.). Άμεση ετοιμότητα και επαναλειτουργία των μηχανημάτων μετά τον καθαρισμό (low downtime). Η στασιμότητα των μηχανημάτων μειώνεται σημαντικά και η παραγωγικότητα αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό.

 

Τι είναι ξηρός πάγος ;

Ο ξηρός πάγος είναι διοξείδιο του άνθρακα ( CO2) σε στέρεα μορφή. Το CO2 είναι κοινό αέριο περιέχεται στην ατμόσφαιρα και βρίσκει ευρεία εφαρμογή στην βιομηχανία τροφίμων, αναψυκτικών και σαν ψυκτικό ή κατασβεστικό. Είναι άοσμο και μη τοξικό.

Πως λειτουργεί ο καθαρισμός με ξηρό πάγο ;

Ο ξηρός πάγος με την μορφή Sticks εκτοξεύεται με πεπιεσμένο αέρα με μεγάλη ταχύτητα επάνω στην επιφάνεια, δημιουργεί θερμοκρασιακό σοκ στον ρύπο και τον σπάει. Με την σύγκρουση ο πάγος εξατμίζεται άμεσα και αυξάνει τον όγκο του περίπου 800 φορές, έτσι ξεκολλάει τον ρύπο από την επιφάνεια. Ο αέρας που συνοδεύει το πάγο με την ορμή του, απομακρύνει τον ρύπο από την επιφάνεια, αφήνοντας την καθαρή, στεγνή και λεία.

EPA, FDA and USDA εγκρίνουν την μέθοδο εκτόξευσης ξηρού πάγου σαν φιλική προς το περιβάλλον. Ο Ξηρός πάγος τηρεί τα υψηλά κριτήρια ασφαλείας των AQMD, FDA, USDA, είναι ουδέτερος και άοσμος

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ:

 • Καθαρίζει στεγνά, με ασφάλεια και ταχύτητα χωρίς υπολείμματα καθαρισμού (no secondary waste) και χωρίς να επηρεάζει την επιφάνεια (no substract damage) που καθαρίζεται.
 • Είναι στεγνός καθαρισμός διότι ο ξηρός πάγος εξατμίζεται αμέσως με την εκτόξευση/ σύγκρουση με το αντικείμενο, αφήνοντας μία ολοκάθαρη και στεγνή επιφάνεια, χωρίς να την επηρεάζει και χωρίς υπολείμματα καθαρισμού.
 • Είναι ασφαλής για το περιβάλλον (οικολογικό), τις επιφάνειες, τα μηχανήματα, το προσωπικό και για τα προϊόντα, διότι τα COČ Sticks δεν είναι ούτε διαβρωτικό, ούτε εύφλεκτο, ούτε τοξικό. Δεν διαβρώνει και δεν φθείρει κατ' οιονδήποτε τρόπο την επιφάνεια που καθαρίζει, όπως συμβαίνει π.χ. με το νερό, ατμό, άμμο ή χημικά. Αποκλείοντας οξειδώσεις η σκουριές οι οποίες προέρχονται από συνηθισμένους τρόπους καθαρισμού (νερό, ατμό, άμμος ή χημικά ). 
 • Είναι γρήγορη μέθοδος (Online cleaning) διότι η προετοιμασία, το λύσιμο και η συναρμολόγηση των μηχανημάτων είναι περιττή ή πολύ μειωμένη, έτσι μειώνεται η στασιμότητα των μηχανημάτων σημαντικά και αυξάνεται η παραγωγικότητα Ετσι καθαρίζονται τα μηχανήματα σε εν λειτουργία και επί τόπου στον χώρο του πελάτη (χωρίς μεταφορά, αποσυναρμολόγηση και επανασυναρμολόγηση ή υπερβολικά μέτρα προστασίας για ηλεκτρικά κλπ.). Άμεση ετοιμότητα και επαναλειτουργία των μηχανημάτων μετά τον καθαρισμό (low downtime).
 • Χωρίς Στατικού Ηλεκτρισμού > Δεν δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό ή θερμούς σπινθήρες στο ακροφύσιο. Ιδανικό για περιοχές υψηλού κινδύνου π.χ. Διυλιστήρια κλπ.).
 • Τα πλεονεκτήματα έναντι άλλων μεθόδων
 • Υδροβολή - δουλεύει με μεγάλη πίεση έως και 2.500 BAR και χρησιμοποιεί μεγάλες ποσότητες νερού. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιεί και καυτό νερό για να έχει καλό αποτέλεσμα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επιβαρύνουν την επιφάνεια (μεγάλη πίεση και υψηλή θερμοκρασία) και στο περιβάλλον (υψηλή χρήση ενέργειας και σπατάλη μεγάλων ποσοτήτων νερού). Προστατευτικά μέτρα είναι πάντα απαραίτητα (π.χ. ειδικά αντιανεμικά πανιά σε σκαλωσιές κλπ.) και επιβαρύνουν κάθε έργο.
  • Στεγνός καθαρισμός χωρίς υγρασία.
  • Χωρίς επιβάρυνση/ φθοράς της επιφάνειας !
 • Αμμοβολή - χρησιμοποιεί μεγάλες ποσότητες υλικού και δημιουργεί σκόνη, έτσι μολύνει / επιβαρύνει ανεξέλεγκτα το περιβάλλον. Προστατευτικά μέτρα είναι πάντα απαραίτητα (π.χ. ειδικά αντιανεμικά πανιά σε σκαλωσιές κλπ.) για περιορισμό/ κάλυψη του περιβάλλοντος χώρου και τους ανθρώπους και επιβαρύνουν κάθε έργο. Απογυμνωμένο μέταλλο δημιουργεί άμεσα σκουριά. Δεν επιτρέπει λεπτές εργασίες ή εργασίες χωρίς φθορά στην επιφάνεια.
  • Χωρίς σκόνη – και για πολύ ευαίσθητα αντικείμενα χωρίς φθορά !
 • Χημικά - μεγάλες ποσότητες (τοξικά) με υψηλή επιβάρυνση στην επιφάνεια, το περιβάλλον και τους εργαζόμενους. Τα υλικά και η βρομιά αφαιρούνται πολύ δύσκολα (δια χειρός η με υδροβολή) και πάντα μένουν αρκετά υπολείμματα, προπαντός σε κρυφά σημεία πού δρούνε ανεξέλεγκτα.
  • Μη τοξικά υλικά – ασφαλής για το περιβάλλοντα χώρο, τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους.
  • Χωρίς ανεξέλεγκτη περαιτέρω δράση !

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ / ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ:

ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ:

Εσωτερικά & Εξωτερικά: Λεπτά μέχρι παχιά στρώματα ουσιών όπως περιβαλλοντικοί Ρύποι,Βρωμιές, Μαζούτ, Πίσσα, Σκουριές, Άσφαλτο, Γράσα, Λάδια, Χρώματα, Οξειδώσεις, Επικαθίσεις θείου, Άλατα (Αμμωνίας), Εξαιρετικά σκληρές Θειούχες Εναποθέσεις, Κατάλοιπα Αποτέφρωσης του PVC, Κάπνα, Οξείδια Σιδήρου, Καρβουνίδια, Σκόνες, Κόλλες, Αμίαντο κλπ…

Καταλήγουμε στην απογύμνωση (stripping) επιφανειών (μετάλλων, αλουμινίου, γαλβανιζέ, ανοξείδωτο, μπρούντζο – μπετόν κλπ.) από Σκουριές, Οξειδώσεις και Χρώματα κλπ

Με προσθήκη ειδικού υλικού σταματάμε την ανάπτυξη περαιτέρω σκουριάς !)

Σωληνώσεις, μονώσεις, Γραμμές, Αντλίες, Αντλιοστάσια, Βάνες, Μοτέρ, Εναλλάκτες, Γραδελάδες (Σκάλες / Πατώματα), Δοκάρια / Κολώνες, Δάπεδα Τσιμεντένια, Δεξαμενές (Έσω - Εξωτερικά), Καταλύτης, Καυστήρες, Αντιδραστήρες, Cooker, Emergency Cleaning, Truck Load Station, Τούνελ κλπ.. & κάθε μεταλλική επιφάνεια.

 

Και με την παγοβολή - όργανα (Γυαλί, Πλαστικά, Λάστιχο Κλπ.), Ηλεκτρικά Καλώδια, Ηλεκτρονικά Εξαρτήματα, Μοτέρ κλπ.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

EMERGENCY CLEANING

ΠΥΡΚΑΓΙΑ – ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ

Σε όλες τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων από το πάτωμα (και υπόγεια), Σωληνώσεις έως και τις Δεξαμενές. Όλα τα Μέταλλα, Μπετό, Τσιμέντα, Σοβάδες,  Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις, Μηχανήματα, Οροφές, Αντλιοστάσια,  Υπόγεια κλπ

Εσωτερικά και εξωτερικά. Υπολείμματα από καταστροφές/ ατυχήματα (διαρροές κλπ.) από χυμένα πετρελαιοειδή π.χ. μαζούτ, άσφαλτο κλπ. & υπολείμματα πυρκαγιάς / κατάσβεσης.

ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ

Μονώσεις

Καθαρίζει γρήγορα χωρίς να βλάψει την επιφάνεια

ΠΑΤΩΜΑΤΑ / ΣΚΑΛΕΣ

Μπετό, Γραδελάδες, Άσφαλτο, Πλακάκια, Σίδερο

λεπτά μέχρι παχιά στρώματα ουσιών όπως Περιβαλλοντικοί Ρύποι, Χυμένα Χημικά, Μαζούτ κλπ.

ΜΕΤΑΛΛΑ

Αλουμίνιο, ανοξείδωτο, γαλβανιζέ, μπρούντζο, κλπ..

Χωρίς η μειωμένη φθορά και με πρόσθετο αντισκουριακό υλικό προστατεύει την περαιτέρω σκουριά.

ΜΠΕΤΟ - ΤΣΙΜΕΝΤΟ

Τούνελ, Γέφυρες, Διαβάσεις, Πατώματα, ΕγκαταστάσειςΥπόγεια, κλπ..

Καθαρισμός σε μεγάλο ύψος / απόσταση (~ 250 μ.) Απογύμνωση οπλισμένο σκυρόδερμα

ΤΟΙΧΟΥΣ, ΚΟΛΟΝΕΣ, ΒΑΣΕΙΣ

Σοβάδες, Πέτρα, Τούβλο, Μπετό, Τσιμέντα κλπ..

Καθαρισμός για βάψιμο - Απογύμνωση μέχρι την πέτρα – τούβλο για σοβάτισμα κλπ.

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Αντλίες, Μοτέρ, Αερόψυκτα κλπ..

 

GREEN TECH HELLAS LTD.  ΓΚΡΗΝ ΤΕΚ ΕΛΛΑΣ Μ.Ε.Π.Ε. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ - ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

[Home] [SOFTBLAST] [DRY ICE] [SANDBLAST] [SERVICES] [PHOTOS] [PRODUCTS] [TECH INFOS] [SOFTBLASTING] [DRY ICE BLAST] [SANDBLASTING] [PDFs] [OFFERS] [NEWS] [CONTACT  US]